Prokofiev

Dit is de pagina voor scholen. Om een ticket te kopen om met uw vrienden en familie dit concert  bij te wonen, klik op deze link.
 

Voor zijn ballet Romeo en Julia schreef de Russische componist Sergei Prokofiev indrukwekkende symfonische muziek. Sommige delen, zoals de bekende Dance of the Knights, werden later gebruikt als filmmuziek. Het Belgian National Orchestra speelt onder leiding van chef-dirigent Hugh Wolff enkele hoogtepunten uit dit legendarische werk.

De jonge Gentse theatermaker Mats Vandroogenbroeck verzorgt samen met een actrice en een videokunstenaar het scenische deel van de voorstelling. Wat heeft het verhaal van Romeo en Julia ons vandaag nog te vertellen? Functioneert liefde in een digitaal tijdperk nog op dezelfde manier? En hoe authentiek zijn online ervaringen?

In de maanden voorafgaand aan het concert organiseert BNO workshops op scholen en bezorgen we een voorbereidend dossier aan de deelnemende scholen. Daarin gaan jongeren mee op zoek naar het antwoord op de bovenstaande vragen. Het materiaal dat in de workshops wordt gecreëerd – korte teksten, tekeningen en zelfs digitale Avatars – zal uiteindelijk deel uitmaken van de voorstelling. Een eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker, voor en met jongeren!


Hugh Wolff, dirigent
Mats Vandroogenbroeck, theatermaker
Patricia Kargbo, actrice
Anton Cla, video

Soort: Concert voor en door jongeren

Data:

  • 14/01/2022 11u & 13u30 scholen
  • 15/01/2022 14u vrienden en families

Locatie: Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Workshops: 2 lesuren in de klas

Doelgroep:

  • Secundair : 1ste - 2e - 3e graad

Prijs: Scholenconcert 6€ per leerling + één leerkracht gratis per 15 leerlingen

Coproductie: Belgian National Orchestra & Bozar

Reservering: BOZAR 02/507 83 36 -  groups@bozar.be - Weekdagen 10u >17u behalve op woensdagen