Simon Diricq & Ibert

BOZAR
Brussel
vr 24.09.21 20:00
Tarief los ticket
€ 46 - 38 - 24 - 10

Jacques Ibert, Concertino da camera
Richard Wagner, Meistersinger: An Orchestral Tribute (symphonic compilation by Henk de Vlieger)

SYMFONISCHE KOMEDIE

Het Concertino da camera van de Franse componist Jacques Ibert is een 12 minuten durend werk voor altsaxofoon en ensemble. Een technisch uitdagende eerste beweging wordt gevolgd door een in twee delen opgedeelde tweede beweging: na een lyrische passage met een blues-achtige vibe sluit een virtuoze slotcadens het Concertino da camera met veel bravoure af.

De Nederlandse slagwerker, componist en arrangeur Henk de Vlieger schrijft symfonische compilaties van werken van onder andere Wagner, Schumann en Brahms. In 2005 nam hij Die Meistersinger von Nürnberg onder handen. Henk de Vlieger reduceerde dit meer dan vier uur durende komische muziekdrama van Richard Wagner tot een 50 minuten durende partituur waarin de orkestrale hoogtepunten elkaar snel opvolgen. Niet Walther von Stolzing, die in een zangwedstrijd de hand van Eva, de dochter van de goudsmid Veit Pogner, probeert te winnen, treedt op het voorplan, maar de indrukwekkende symfonische kracht van Wagners muziek. In vergelijking met het muziekdrama Tristan und Isolde, dat Wagner zelf één lange chromatische nocturne noemde, is de muziek van Die Meistersinger von Nürnberg verrassend diatonisch, overwegend in C groot en stralend licht van karakter.


Antony Hermus, dirigent
Simon Diricq, saxofoon

Artiesten

Antony Hermus

Antony Hermus is Principal Guest Conductor of the North Netherlands Orchestra, Artistic Advisor of the National Youth Orchestra of the Netherlands and Principal Guest Conductor of Opera North.

Simon Diricq

Simon Diricq est un jeune saxophoniste belge au parcours déjà considérable.