Mozart Great Mass in C minor

Namur Concert Hall
Namen
za 13.11.21 19:00
BOZAR
Brussel
zo 14.11.21 15:00
Tarief los ticket
€ 60 - 48 - 34 - 16

Wolfgang Amadeus Mozart, Great Mass in C minor, K. 427

MOZARTS GODDELIJKE STEM

Mozart componeerde maar liefst 18 missen. De overgrote meerderheid van deze religieuze werken ontstond voor 1781, toen hij in dienst was van de Salzburgse aartsbisschoppen. Nadat hij aan het bisschoppelijk hof werd ontslagen, vestigde Mozart zich als vrij kunstenaar in Wenen en componeerde daar vooral wereldlijke werken: sonates, opera’s, symfonieën en concerti.

Toen Mozart in 1782 in het huwelijk trad met Constanze, nam hij zich voor om opnieuw een religieus werk te schrijven: een grote mis in c klein. Die zou hij in Salzburg uitvoeren op het moment dat hij Constanze aan zijn familie voorstelde. Constanze zou bovendien de sopraanpartij vertolken in de aria Et incarnatus est. Om onbekende redenen werkte Mozart de mis echter nooit af, al kwam het wel tot een opvoering van enkele delen in Salzburg. Had dit te maken met hervormingen in de kerkmuziekproductie? Of miste Mozart motivatie door de dood van zijn eerste kind? Ondanks het fragmentarische karakter van de partituur, blijft Mozarts Grote Mis in c een van de mooiste missen die ooit werden geschreven.


Riccardo Minasi, dirigent
Jodie Devos, sopraan
Olivia Vermeulen, mezzosopraan
Thomas Walker, tenor
Thomas Bauer, bass
Chœur de Chambre de Namur
Thibaut Lenaerts, choir master

Artiesten

Riccardo Minasi

Riccardo Minasi’s conducting is second to none … This is one of the great Handel recordings and very highly recommended.” (Guardian)

Jodie Devos

A

Olivia Vermeulen

Dutch mezzo-soprano Olivia Vermeulen has established herself in recent years as a versatile soloist of international standing.

Thomas Walker

Born in Glasgow, Thomas Walker studied brass at the Royal Scottish Academy of Music and Drama and singing with Ryland Davies at the Royal College of Music, London.

Thomas Bauer

Thomas Bauer

Critics and audiences around the world agree: Thomas E. Bauer is one of the most fascinating vocal artists of our time.

Choeur de Chambre de Namur

Since its creation in 1987, the Chamber Choir of Namur has promoted the musical heritage of its region of origin (through concerts and recordings of work by Lassus, Rogier, Hayne, Du Mont, Fiocco,