Het Concertgebouw - Amsterdam

Het Concertgebouw Amsterdam
International
Fri 23.07.21 19:00
Het Concertgebouw Amsterdam
International
Fri 23.07.21 21:15

Jessie MontgomeryStarburst

Camille Saint-SaënsConcerto for piano and orchestra No 2 in g minor, op. 22

Maurice Ravel, Ma mère l'oye

Het Belgian National Orchestra en chef Hugh Wolff in een warmhartig Frans programma. Van Ravel klinkt de suite uit Ma mère l'oye. De Canadees Louis Lortie soleert in Saint-Saëns fantasierijke Tweede pianoconcert.

Louis Lortie in Saint-Saëns
De Canadese toppianist Louis Lortie stort zich de laatste jaren op Saint-Saëns. En dan specifiek op diens pianoconcerten. Vandaag speelt hij het meest populaire daarvan. Saint-Saëns’ fantasierijke Tweede pianoconcert begint statig, bijna Bach-achtig. Gaandeweg wordt de muziek steeds losser en spetterender. En virtuoos! Saint-Saëns wist deze haastklus in 17 dagen te schrijven, maar zelf het stuk instuderen viel hem fiks tegen. Lortie soleert vandaag bij het Belgian National Orchestra.

Ravels Ma mère l'oye
Chef Hugh Wolff leidt in dit warmhartige Franse programma ook Ravels Ma mère l'oye. Beeldende en soms licht exotische balletmuziek waarin Ravel allerlei sprookjes verklankt. Doornroosje en haar spinnewiel komen langs, maar ook Kleinduimpje en Belle en het Beest. Dit concert van het Belgian National Orchestra begint met Jessie Montgomery’s Starburst.

 

Hugh Wolff, dirigent
Louis Lortie, piano